Fasírt hús nélkül? Ráadásul gluténmentesen!
Lisztkeverék, melynek segítségével percek alatt ízletes növényi alternatívája készíthető a hagyományos fasírtnak.
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag növényi fasírtok készítéséhez, melyek kiváló fehérjeforrások lehetnek.
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, csicseriborsó liszt, quinoa liszt), fűszerkeverék (füstölt ízű fűszerpaprika, paradicsom, római kömény, vöröshagyma, fokhagyma, feketebors, gyömbér, koriander, szerecsendió, szegfűbors, narancshéj, chilipor, kurkuma, oregano, majoranna, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring), rostkeverék (bambuszrost liszt, útifű maghéj liszt), gluténmentes sörélesztő pehely
Elkészítési javaslat:
HOZZÁVALÓK 12 DARAB FASÍRTHOZ:
-100 g Bake-Free Argentin BBQ fasírtkeverék
-4 g Himalája só
-120 g langyos víz (minimum 40 fokos)
-kókuszolaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
A kókuszolaj kivételével keverjük össze a hozzávalókat, majd hagyjuk állni 10 percig. Addig melegítsük elő a kókuszolajat a sütéshez 6-7-es fokozaton, vagy közepes lángon. Nedves kézzel formázzunk 12 darab golyót és süssük készre 4-5 perc alatt. Papírtörlővel itassuk le a felesleges zsiradékot.
Reszelt zöldségekkel keverve is elkészíthetjük. A fasírtkeverék sokoldalúan felhasználható, nem csak növényi fasírthoz.