Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
HAGYOMÁNYOS JELLEGŰ FORMAKALÁCS RECEPT (HOZZÁADOTT ZSIRADÉKKAL):
Hozzávalók:
-300 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék + 7 g a formázáshoz
-300 g langyos víz
-50 g kókuszkrém
-2,5 g Fekete só (elhagyható)
-2,5 g kókuszvirág cukor
-75 g Porrá őrölt eritrit
-1 tasak porélesztő (7 g)
Elkészítés:
Keverjük össze alaposan robotgéppel (1-es fokozaton 2-3 perc) a hozzávalókat és lefedve meleg helyen kelesszük meg 45 perc alatt. Osszuk 3 darab egyforma részre és enyhén lisztezett felületen sodorjunk belőle kukacokat, majd fonjuk össze és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt 12x25 cm-es formába. Letakarva kelesszük tovább 15 percig. Előmelegített 210 fokos sütőben süssük 40 percig alsó-felső sütéssel, majd további 20 percig 180 fokon szintén alsó, felső sütéssel. Várjuk meg amíg teljesen kihűl, utána szeletelhetjük. Kisülve körülbelül 626 g lesz.
100 g kisült hagyományos jellegű formakalács átlagos tápértéke:
Energia: |
785 kJ |
186 kcal |
Zsír: |
2,9 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
1,6 g |
Szénhidrát: |
46 g |
-amelyből cukrok: |
0,7 g |
-amelyből poliolok: |
12 g |
Rost: |
3,5 g |
Fehérje: |
4,5 g |
Só: |
0,4 g |
100 g kisült hagyományos jellegű formakalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 34 g
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Nettó tömeg: 1000 g
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig
Habár mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, ennek ellenére is előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek folyamatosan változnak, ennek okán változhatnak a tápértékek, összetevők is. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat, hiszen minden esetben az a mérvadó.