Vöröslencséből készült gluténmentes száraztészta.
Unod már a kukoricát, a hajdinát? Akkor itt az ideje, hogy valami mást próbálj ki!
A hüvelyesek fehérjét és rostot, valamint jelentős vitamin- és ásványianyag-forrást, például vasat, cinket, folátot és magnéziumot biztosíthatnak.
Tésztáikra egytől-egyig igaz, hogy glutén-, tej-, tojás-, szója-, burgonyamentesek. Állati eredetű összetevőt nem tartalmaznak, így vegánok és vegetáriánus életmódot folytatók számára is fogyaszthatóak. Rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthetők és az alapanyagoknak köszönhetően tápanyagokat juttathatunk általuk a szervezetünkbe.
A gluténmentes tészták újhullámos változata.
Összetevők: vöröslencseliszt (93 %), ivóvíz, útifű maghéj liszt
Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben, alacsony hőfokon 3-5 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!