Süngomba és az emésztőrendszer:
A süngombáról az eddigi kutatások már bebizonyították, hogy az emésztésre kifejtett jótékony hatása mellett sok, egyéb hasznos hatással is rendelkezik, mint például: fekélyellenes hatás, gyulladáscsökkentő hatás, antimikrobás hatás, immuntámogató hatás. A gyomor krónikus gyulladásos betegségének kiegészítő kezelésére vonatkozó vizsgálati eredmények is születtek, melyek alátámasztják a süngomba használhatóságát.
Süngomba és az idegrendszer:
A kutatások bebizonyították azt is, hogy a süngomba termőtestében lévő anyagok serkentik az idegi növekedési faktor (NGF=Nerve Growth Factor) szintézisét, mely hatással van egyes agyi funkciókra és a vegetatív idegrendszerre. Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában.
Süngomba és a menopauza:
Egy nemzetközi szaklapban publikált vizsgálat alapján a süngomba fogyasztása csökkenti a menopauza környékén lévő nők depresszióját és szorongását, valamint javítja az alvásuk minőségét.
AJÁNLOTT FOGYASZTÁSI MENNYISÉG:
Gombára és gomba spórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt!
Nem javasolt a termék fogyasztása 3 éves kor alatt, terhesség és szoptatás idején!
Néhány gyógyszer hatását befolyásolhatja a termék alkalmazása pl: véralvadásgátlók, thrombocita aggregációt gátló gyógyszerek. Amennyiben ilyen jellegű gyógyszereket szed, feltétlenül kérje ki kezelőorvosa tanácsát!
Általános közérzetjavítás esetén: 2 * ½ mokkáskanál
Gyengébb általános állapot esetén: 2 * 1 mokkáskanál
Rosszabb általános állapot esetén: 3 * 1 mokkáskanál
A Süngomba nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!