Blog

Ezzel a padlizsánkrémmel bárkivel megszerettetheted a padlizsánt.

2023.06.02 12:15
Ezzel a padlizsánkrémmel bárkivel megszerettetheted a padlizsánt.

Kevesen tudják, hogy a tojásgyümölcsként is ismert zöldség nem csupán jó ízű, de egészséges is: jót tesz a szívnek, segíti a vas előállítását, jótékony hatása van az emésztésre, és antibakteriális hatású is.

Ismerjétek meg a padlizsánkrémet, ami krémes és kirobbanóan finom!

 

A padlizsánkrém készítése hihetetlenül egyszerű és nagyon finom, kenhető harapnivalót eredményez, amit akár reggelire, akár vacsorára fogyaszthatunk, sőt, vendégeink is örülnek, ha egy otthoni partin felkínáljuk. 

Hozzávalók:

- 3 db padlizsán
- 6 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 ml majonéz
- 2 ek magos mustár
- 1 csokor petrezselyem.
A majonézes padlizsánkrémhez a padlizsánokat félbevágjuk, 1-1 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és alufóliába csomagolva 220 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük őket. Miután megsültek, egy kanállal kiszedjük a belsejüket, hogy a héja ne kerüljön a krémünkbe.4 darab fél padlizsánt a turmixkehelybe teszünk, jöhet hozzá a fokhagyma, a majonéz és a mustár, majd krémesre keverjük. A kimaradt padlizsánokat kis kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk és a kész krémünkbe forgatjuk. Pirított bagettel vagy akár zöldségekkel fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 35 perc
Összesen: 50 perc
Forrás: Street Kitchen
De ha nem szeretnél időt és energiát pazarolni a padlizsán előkészítésével, sütésével, akkor vedd meg készen a padlizsán krémünket, melyhez csak add hozzá a fokhagymát, a majonézt és a mustárt, majd krémesre keverd el.
Készítheted alábbi módon is:
Vágj össze 1 fej lilahagymát és 1 gerezd fokhagymát ( elhagyható ). Adj hozzá 80 ml majonézt ( legjobb a házi majonéz, jobban kiadja az ízeket ), majd add hozzá a készen kapható padlizsán krémünket és keverd ki krémesre.
Jó étvégyat!